Gyümölcsészet

Írottkő Natúrpark Vetélkedő

A 2021/2022-es tanévben is megszervezte az Írottkő Natúrparkért Egyesület az „Aktívan a Natúrparkban” című vetélkedőt.

Mi lehet ez? – Mű fecske fészek…

A szemléletformáló környezeti nevelési program célja, hogy minél többen megismerhessék az Írottkő Natúrpark természeti és kulturális értékeit.  A vetélkedő keretében a jelentkezők aktív programokon is részt vesznek: társadalmi akciókon, túrákon és más feladatok megoldásában. Idei évben az egyik kiemelt témánk a gyümölcsészet.

A csapatoknak kellett gyűjteniük egy-egy tájfajta gyümölcsfát a natúrpark területén és kitölteni róla a felmérő adatlapot a fa adataival.

 

  1. május 16-a pedig Igazi közösségi alkalom volt, amikor a 3 fős felsős csapatok összegyűltek a Zwingerben egy különleges társasjátékra.

A játék nem csupán azért volt különleges, mert óriási táblán játszották, vagy mert mind a tábla, mind a bábuk természetes anyagokból készültek, hanem azért is, mert az aznap megnyílt gyümölcsész kiállítás előterében foglalkozhattak a témákkal, amelyeknél minden jó válasz megért néhány fabatkát!

Gyűlnek a fabatkák

Lázár Péter gyümölcsész a drámapedagógia eszközeivel vezette le a játékot. A történelmi épület falai között arról beszélgettünk, hogy mit tehetünk mi a környezetünkért és a kertünk lakóiért – és közben a tündér segítségével gyűltek a fabatkák.